Phone

06-48326802

E-mail

info@janice-aliar.com

In 2016 heb ik mijn Yoga Teacher Training in India (Rishikesh) afgerond en sindsdien ben ik geregistreerd bij Yoga Alliance als gecertificeerde yogadocente (RYT 200). Sinds 2017 geef ik yogalessen en dat doe ik met veel plezier, omdat mijn leerlingen ook aangeven dat yoga een positief effect heeft op hun lichaam en geest. Daarnaast blijf ik me continu bijscholen door verdiepingscursussen te volgen, zoals bijvoorbeeld Prison Yoga en Yoga Nidra. Ook heb ik een opleiding tot kinderyogadocente afgerond (100 RYT) en een Yin Yoga opleiding (50 RYT) en ik heb me verdiept in stoelyoga en mindfulness.

Ik heb in de afgelopen jaren op diverse locaties yogales gegeven (gevangenissen, yogastudio’s, sportschool). Behalve yogalessen geven, organiseer ik ook regelmatig workshops die met yoga te maken hebben en heb ik verschillende yoga retreats georganiseerd in binnen-en buitenland.

Yogalessen:
– Ik geef Hatha, Yin en Yin Yang yogalessen bij Yogastudio See You in Purmerend;
– Ook geef ik stoelyoga, matyoga en yoga nidra op verschillende locaties in Purmerend bij de dagbesteding van Waterlandswelzijn.

Tijdens de lessen komen ademhalingstechnieken, lichaamsoefeningen en ontspanning/meditatie aan bod.

Yoga Workshops:
Ik organiseer regelmatig workshops op het gebied van yoga/meditatie.
Wil jij een op maat gemaakte yoga/meditatie workshop? Dat is zeker mogelijk! Stuur me een bericht en dan bekijken we samen de mogelijkheden.

Yoga Retreats:
In september 2019 heb ik een yoga & meditatie retreat georganiseerd in India. Hier heeft een groep van tien deelnemers aan meegedaan.
In oktober 2020 heb ik een yoga weekend retreat georganiseerd op de Veluwe waar 22 deelnemers aan meededen.
In augustus 2021 heb ik een yoga zomer retreat georganiseerd op de Utrechtse Heuvelrug waar 21 deelnemers aan meededen.
In 2023 heb ik wederom een yoga retreat in India georganiseerd, van 4 t/m 11 maart. Meer informatie daarover is te vinden op: Yoga Retreat India 2023
In september 2023 komt er weer een yoga weekend in Nederland aan, deze keer op een mooie en rustgevende locatie in Gelderland. Klik hier voor meer informatie.

Bedrijfsyoga:
Tijdens de coronacrisis heb ik wekelijkse yogasessies aan collega’s gegeven. Zij gaven aan dat de yogasessie hen verlichting bood tijdens de werkdruk en de situatie waarin wij momenteel leven. Zowel lichamelijk als geestelijk deden de yogaoefeningen hen goed. Er werd aandacht besteed aan de ademhaling en aan lichaamshoudingen om tot ontspanning te kunnen komen. Wil je ook yoga aanbieden aan jouw collega’s, medewerkers en/of team? Neem contact met mij op en dan bespreken we de mogelijkheden.

Prison Yoga:
Ik heb gedurende enkele jaren yogalessen gegeven aan gedetineerden in het Justitieel Complex Zaanstad. Ook gaf ik tot aan de coronacrisis yogalessen aan gedetineerden en aan personeel van de Penitentiaire Inrichting in Heerhugowaard. Het lesgeven in de gevangenis heeft een toegevoegde waarde, omdat ik zichtbaar zie en hoor wat de positieve effecten van yoga zijn op de deelnemers. Het leven in de gevangenis brengt veel stress met zich mee en yoga kan een stukje verlichting brengen in het leven van de gedetineerden. Ook kunnen ze tot inzichten komen en als ze eenmaal vrij komen en terugkeren in de maatschappij, zullen ze wellicht minder snel in herhaling vallen en hun gedrag verbeteren.